0343 – 51 20 63

Konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen

Voor vogels, konijnen, knaagdieren, reptielen en exotische zoogdieren, dierentuindieren en parkdieren kunt u op afspraak terecht bij Frank Verstappen (Europees Specialist ECZM) en Rick Stemkens.
Er wordt met name op verwijzing door uw eigen dierenarts gewerkt maar u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om direct zelf een afspraak te maken.

Bel met Driebergen

Frank Verstappen

 • Frank Verstappen is Europees erkend specialist; Diplomat of the European College of Zoological Medicine (ECZM).
 • Hij is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen waarvan Artis en enkele kleinere dierentuinen Hoenderdaell waar ook Stichting Leeuw gevestigd is en dierenpark BestZoo waar ook Rick en Marlissa een deel van de werkzaamheden op zich nemen. Naast de dierentuinen verzorgt hij de diergeneeskundige begeleiding van verschillende private dierencollecties. Speerpunten in deze begeleiding zijn ziektepreventie en behandeling, voortplanting, regelgeving (AHR = de vervanger van BALAI, import-export, dierziekte uitbraken, dierentuinvergunning) en toezicht op welzijn.
 • Hij reist regelmatig naar het buitenland voor werkzaamheden en presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij praktische adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-) overheidsinstellingen.
 • Frank Verstappen begeleidt daarnaast ook bedrijven uit zeer uiteenlopende branches met vragen of specifieke wensen op gebied van vogels, reptielen, exotische zoogdieren en parkdieren. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijnontwikkeling, voeding en supplementen. Zijn groot efficiënt netwerk biedt hierbij vele voordelen.

Rick Stemkens

 

 • Rick Stemkens is dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren
 • Hij heeft zich in de afgelopen jaren geschoold in de vogels en bijzondere dieren.
 • Daarvoor heeft hij veel nationale en internationale nascholingen gevolgd en een jaar op de afdelinge vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Gent gewerkt.
 • Hij werkt als dierenarts ook in dierentuinen waaronder Avifauna. Dierentuinen komen met kleinere dieren ook naar de praktijk in Driebergen waar hij regelmatig een bijzonder dier behandeld.
 • Rick geeft naast zijn reguliere werk ook regelmatig presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Niet alleen presentaties voor dierenartsen, ook aan verenigingen van liefhebbers van vogels en bijzondere dieren. 

Marlissa Fluit 

 • Marlissa is eveneens dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
 • Ze heeft anderhalf jaar op de afdelinge vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Utrecht gewerkt waar ze ook veel presentaties heeft gegeven voor de studenten in de laatste fase van hun opleiding. 
 • Zij werkt in de kliniek met reguliere gezelschapsdieren en wil zich vooral bekwamen in de kleine zoogdieren zoals konijnen, knaagdieren maar ook alle bijzondere kleine zoogdieren die in dierentuinen worden gehouden.