0343 – 51 20 63

Het Team

Het team van Dierenkliniek Hoofdstraat bestaat uit zes dierenartsen en acht assistenten. Daarnaast wordt u af en toe door een inval assistent geholpen en lopen er regelmatig stagairs mee. Iedereen binnen het team is breed inzetbaar maar daarbij heeft eenieder zich nog eens extra toegelegd en geschoold op een deelgebied binnen de diergeneeskunde en binnen de praktijkvoering.

Liesbeth Berghout

Liesbeth Berghout

Dierenarts

Liesbeth wilde, zoals bijna elke dierenarts, als kind reeds dierenarts worden. Ze spendeerde menig vrij uurtje in een manege vlakbij haar ouderlijk huis. Naast het werken met paarden speelde ze graag piano. Ze moest uiteindelijk voor een vervolgopleiding kiezen tussen haar twee liefdes, het conservatorium met als hoofdvak de piano of diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Dierenarts worden trok haar toch het meest en als dierenarts speelt ze altijd nog verdienstelijk piano. Liesbeth heeft twee leuke honden als huisdier, de pientere teckel Suus en een jolige herder kruising Kane, een herplaats hond. Sinds kort ook een rode kater Fitz.
Tijdens haar studie ontwikkelde ze een voorkeur voor chirurgie en interne geneeskunde. Dat zijn ook de twee vakgebieden waarop ze zich in de dagelijkse praktijk heeft toegelegd.
Ron van de Water

Ron van de Water

Dierenarts

Ron heeft na zijn opleiding tot dierenarts langere tijd in een praktijk in Nijmegen gewerkt tot hij de mogelijkheid had om dichter bij huis in de klinieken in Driebergen en Leersum het team te komen versterken. Ook Ron wilde als kind al dierenarts worden en ‘opereerde’ regelmatig de teddyberen van zijn vrienden. Hij heeft zijn droombaan om dierenarts te worden dan ook verwezenlijkt. Ron heeft een gezellige volière met vogels en twee honden als huisdier. Natuurlijk zit daar, hoe kant het ook anders, een ‘afdankertje’ uit de praktijk bij waar zijn twee kinderen zich direct liefdevol over ontfermden. In de praktijk ligt zijn voorkeur bij de algemene geneeskunde, de röntgendiagnostiek en de orthopedie.
Cassandra Meijer

Cassandra Meijer

Dierenarts

Cassandra werkt op wisselende dagen en ook wisselende periodes gedurende het jaar. Ze werkt namelijk als permanente waarnemer voor alle vakanties en vrije dagen van de overige dierenartsen. Daarnaast werkt ze af en toe als invaller voor de assistenten. Ze heeft (nog) geen huisdieren maar dat kan snel veranderen. Aangezien iedereen in de praktijk een of meerdere opvangdieren heeft kan dat niet lang uitblijven. Naast haar voorliefde voor dieren, diergeneeskunde en sport reist ze graag wat ook goed past bij de wisselende werkperiodes.
Cassandra gaat zich in de praktijk toeleggen op de algemene geneeskunde.
Rick Stemkens

Rick Stemkens

Dierenarts

Rick is per april 2018 ons team komen versterken. Na afgestudeerd te zijn aan de Universiteit Gent als dierenarts voor gezelschapsdieren heeft hij bij een aantal praktijken in het zuiden van het land gewerkt en heeft hij ook een jaar op de afdeling vogels en bijzondere dieren aan de Universiteit Gent gewerkt. Hier ligt, naast de reguliere huisdieren, dan ook zijn passie binnen de diergeneeskunde: vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren. Als zoon van een bioloog was het ook niet verwonderlijk dat Rick een liefde voor de natuur ontwikkelde en vooral voor vogels. Als kleine jongen had hij dan ook al snel zijn eerste volière met Australische parkieten. Wat uiteindelijk uitgroeide tot zijn grote hobby. Rick heeft (nog) geen huisdieren, maar geniet van de dieren in de natuur in zijn vrije tijd, wat ook mooi te combineren is met hardlopen en fietsen.
Dierenarts

Dierenarts

Dierenarts

Frank Verstappen

Frank Verstappen

Dierenarts

Dierenarts geworden vanwege zijn liefde voor vogels en bijzondere dieren. Als kind reeds in de weer met naald en ‘ijzergaren’ om gewonde duiven te hechten en de tuin van zijn ouders stond vol volières en vijvers. Na het voortgezet onderwijs moest hij kiezen tussen piloot bij de luchtmacht en diergeneeskunde. Uiteindelijk bedacht hij dat een dierenarts wel kan leren vliegen maar een piloot geen dierenartsenwerk mag doen. Na een specialistenopleiding op de Universiteit Utrecht met succes afgerond te hebben is hij in de praktijk gaan werken.
Frank werkt in de praktijk uitsluitend met vogels en bijzondere dieren, zowel met particuliere collecties als ook in verschillende dierentuinen en heeft daarmee van zijn passie zijn werk gemaakt.
Emma

Emma

Assistente

Froukje

Froukje

Assistente

Froukje werkt al sinds meer dan 10 jaar als assistente bij Dierenkliniek Hoofdstraat. Ze werkte daarvoor enige jaren samen met Liesbeth in een praktijk in Harderwijk wat wederzijds heel goed beviel. Toen Liesbeth in Driebergen aan de slag ging was de overstap naar de praktijk in Driebergen snel gemaakt. Froukje heeft jarenlang kat Joep als huisdier gehad die ze als verschoppeling liefdevol had opgenomen. Nu wordt haar tijd opgeslokt door haar zoontje Bram. Ze staat er om bekend een groot hart voor dieren te hebben maar zeker ook een warm hart voor betrokken eigenaren. Froukje is het gezicht van de praktijk en heeft zich toegelegd op alle voorkomende praktische en organisatorische baliewerkzaamheden.
Laura

Laura

Assistente

Laura is een jaar na Froukje bij Dierenkliniek Hoofdstraat begonnen. Ze werkte daarvoor bij een specialistenkliniek in Utrecht maar zocht een nieuwe uitdaging. De vogels en bijzondere dieren vond ze heel interessant en ze heeft zich daar dan ook op toe gelegd. Zelf heeft ze twee honden, twee katten en een volière met vogels. Het is bijna vanzelfsprekend voor medewerkers van Dierenkliniek Hoofdstraat om ‘afdankertjes’ uit de praktijk te hebben. Niet alleen haar honden en haar katten zijn herplaatsdieren maar zelfs de vogels in haar volière zijn herplaatsvogels.

Ze is in de praktijk met name te vinden bij de behandeling of verzorging van opgenomen dieren en daarbij vooral ook ervaren in de anesthesie. Zowel van hond en kat als van de vogels en de bijzondere dieren. Daarnaast heeft ze aansturende organisatorische werkzaamheden.

Lynn

Lynn

Assistente

Lynn is alweer een aantal jaren in dienst bij Dierenkliniek Hoofdstraat. Ze werkte eerder in een dierenpension waar ze alle voorkomende werkzaamheden verrichtte en tijdens vakanties van de eigenaren de zaak zelfstandig runde. Haar opleiding was echter dierenartsassistente en daar ging ook haar voorkeur naar uit vandaar dat ze toch de stap maakte om bij Dierenkliniek Hoofdstraat te komen werken. Ze heeft een hele dierenschare. Haar passie is voetballen maar door een blessure opgelopen tijdens een wedstrijd staat die hobby op een wat lager pitje.

In de praktijk werkt ze aan de balie, coördineert de bestellingen en assisteert bij het verzorgen en behandelen van de opgenomen huisdieren.

Pernilla

Pernilla

Assistente

Anouk

Anouk

Assistente

Anouk is een vaste kracht in de kliniek in Driebergen en in Leersum. Naast haar reguliere uren vangt ze ook vaak de afwezigheid van de andere assistentes op. Haar voorliefde voor dieren begon al op jonge leeftijd en uiteindelijk koos ze daarom ook voor een opleiding tot paraveterinair.

Beau is haar stoere rottweiler en naast Beau is paardrijden op niveau, voltige, haar grote passie. Ze kan overal binnen de praktijk worden ingezet en een van de assistenten die vaak de anesthesie van honden, katten en bijzondere dieren tijdens de operaties begeleid.

Franca

Franca

Assistente

Franca is sinds oktober 2018 werkzaam als assistente in de kliniek in Driebergen en af en toe in Leersum. Na de middelbare school heeft ze een vierjarige opleiding paardensport en management gevolgd aan het  NHB te Deurne. Daarna werkte Franca als manager op een “eventing-stal” in Spanje, een uitstapje naar een zuidelijk land en ook nog werken met paarden was een mooie kans die ze niet liet liggen. Haar passie ligt echter niet alleen bij paarden, maar ook bij honden, katten en bijzondere dieren. Na verloop van tijd miste ze het werken met andere diersoorten en kwam daarom weer naar Nederland om de opleiding tot paraveterinair in Barneveld te volgen en zodoende kennis op te doen om in de gezelschapsdieren te werken. En na ruim een jaar werkervaring in Amsterdam opgedaan te hebben is ze nu dichter bij huis komen werken. Dat maakt het verzorgen van hond Myka, paard Zumba, pony Cherry en een aantal kippen ook wat eenvoudiger te plannen. Naast de huisdieren wordt haar vrijetijd gevuld met reizen, wandelen, paardrijden, varen en tennis.

Assistenten

De assistenten faciliteren de dierenartsen bij hun werkzaamheden en dragen daarbij met name verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken op de kliniek.

Daarnaast assisteren zij bij onderzoeken en behandelingen, bij de anesthesie en bijvoorbeeld als operatieassistent. Ook verzorgen ze samen met de dierenartsen de opgenomen dieren.

Zij verstrekken op uw verzoek ook informatie over voeding, vlooienmiddelen, ontwormingsmiddelen, routineoperaties, gedrag en algemene zaken die betrekking hebben op de gezondheid van uw dier.

Dierenartsen

Er werken zes dierenartsen, vier dierenartsen voor gezelschapsdieren en 2 voor vogels en bijzondere dieren. Alle dierenartsen hebben ruime ervaring. Naast de algemene diergeneeskunde hebben ze ieder een of meerdere werkgebieden waarop ze zich hebben toegelegd. Interne geneeskunde, cardiologie, chirurgie, orthopedie, tandheelkunde, röntgen en echo, dermatologie, oog en oorziektes, cytologie/microscopie zijn een voorbeeld van een aantal deelgebieden waar de dierenartsen zich op hebben toegelegd en extra opleidingen en scholing voor hebben gevolgd.

De dierenartsen hebben toegang tot verschillende specialisten waar ze mee kunnen overleggen om u nog beter van dienst te kunnen zijn.