0343 – 51 20 63

Konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen

Voor vogels, konijnen, knaagdieren, reptielen en exotische zoogdieren, dierentuindieren en parkdieren kunt u op afspraak terecht bij Frank Verstappen en Rob van Zon.
Veelal werken ze op verwijzing door uw eigen dierenarts maar u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om direct zelf een afspraak te maken.

Bel met Driebergen

0343-512063

Frank Verstappen

  • Frank Verstappen is Europees erkend specialist; Diplomat of the European College of Zoological Medicine (ECZM).
  • Hij is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen waaronder Artis, Avifauna, BestZoo. Naast de dierentuinen verzorgt hij de diergeneeskundige begeleiding van verschillende private dierencollecties. Speerpunten in deze begeleiding zijn ziektepreventie en behandeling, voortplanting, regelgeving (Balai, import-export, dierziekteuitbraken, dierentuinvergunning) en toezicht op welzijn.
  • Hij reist regelmatig naar het buitenland voor werkzaamheden en presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij praktische adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-) overheidsinstellingen.
  • Frank Verstappen begeleidt daarnaast ook bedrijven uit zeer uiteenlopende branches met vragen of specifieke wensen op gebied van vogels, reptielen, exotische zoogdieren en parkdieren. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijnontwikkeling, voeding en supplementen. Zijn groot efficiënt netwerk biedt hierbij vele voordelen.

Rob van Zon

 

  • Rob van Zon is dierenarts voor vogels en bijzondere dieren.
  • Hij komt de afdeling vogels en bijzondere dieren versterken. Hiermee krijgt de kliniek er een ervaren en gedreven dierenarts bij.
  • Rob heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met vogels en bijzondere dieren in verschillende klinieken en in zijn eigen praktijk ‘Dierenkliniek Ijburglaan’. Deze praktijk heeft hij opgegeven om zich geheel te richten op het werken als dierenarts voor vogels en bijzondere dieren.
  • Naast de algemene geneeskunde van vogels, bjizondere dieren, konijnen en knaagdieren is hij ook bedreven in de orthopedie. Hij heeft zich toegelegd op de vaak lastige operaties van botbreuken bij vogels en kleine zoogdieren. Ook de orthopedische operaties bij konijnen, die een lastige brosse  botstructuur hebben waarbij speciale apparatuur en technieken nodig zijn, worden door hem in de praktijk in Driebergen gedaan.
  • Rob richt zich op het Amerikaanse specialisten traject van de ABVP.
  • De werkzaamheden zullen voornamelijk in de praktijk in Driebergen  plaats vinden maar desgewenst ook op locatie.